vangelis motsikas 1.3.1976 - 17.12.2007

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

The Spanks

Ήταν κάποτε μια μπάντα από το Βέλγιο, η μοναδική ίσως που κατάφερε να γίνει λιγάκι γνωστή στη χώρα μας, που μας είχε ξεσηκώσει κάπου εκεί στα τέλη τις δεκαετίας του '80 με τις γκαραζιές, τα κιθαριστικά σολαρίσματα και τις όμορφες μπαλάντες της.
Χάρη στην μοναδική Wipe Out! Records έπεσαν στα χέρια των λίγων τυχερών και ένας δυο δίσκοι τους, τους οποίους λιώσαμε στα πικ απ.
Δεν υπήρχε θυμάμαι κασέτα εκείνη την εποχή που να μην έχει μέσα ένα τραγούδι από Spanks, ιδιαίτερα το αγαπημένο μου 1000000 miles μέσα από το άλμπουμ Lucky You του 1990, ένα από τα κομμάτια που λατρεύω να παίζω στην ακουστική.
Δίπλα στα μεγαθήρια της αυστραλέζικης και αμερικάνικης σκηνής της εποχής, Celibate Rifles, New Christs, Dubrovniks, Screaming Tribesmen, Sunnyboys, Died Pretty, Green On Red, Dream Syndicate, Naked Prey, Thin White Rope, πάντα υπήρχε μια θέση για τους Spanks κι ας μη γνώρισαν ποτέ την επιτυχία των άλλων συγκροτημάτων.
Προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος που έχω δίσκους τους στη δισκοθήκη μου.

Μέλη : Rik Tielemans (φωνητικά)
            Jan Van Den Bergh (κιθάρα, φωνητικά)
            Peter Annaert (μπάσο)
            Bart Teugels (τύμπανα)
            Steven Janssens (κιθάρα)

Δισκογραφία :
Reel Your Body / Come On Baby Dance With Me (12'' 1983)
The Spanks (12'' E.P. 1987)
Dogfood (12" MiniAlbum 1988)
Scream The Blues (12'' E.P. 1988)
Stacked! (Compilation 1989)
In Your Face (L.P. 1990)
Lucky You (L.P. 1990)
House Of Love/Snake-Eyed Blonde (Single 1991)

1000000 Miles


Lowdown


Look At Me

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου