vangelis motsikas 1.3.1976 - 17.12.2007

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Deathbeam

Οι Deathbeam είναι τα δυο εναπομείναντα μέλη των Frayden, ο Guy Scoullar και ο Hayden Fritchley.
Μετά τη διάλυση των δεύτερων συνέχισαν να ηχογραφούν σαν ντουέτο με διαφορετικό όνομα και με διαφορετική μουσική κατεύθυνση.
Αφού απέβαλαν σχεδόν εντελώς το Grunge κέλυφος από πάνω τους στράφηκαν σε πιο σκοτεινούς και πειραματικούς ήχους.
Λες και κάποιος τους έκλεισε σε ένα δωμάτιο και τους έβαλε να ακούσουν όλη τη δισκογραφία των Bailter Space και των Dead C και των πειραγμένων συγκροτημάτων της δισκογραφικής εταιρίας του ιδρυτικού μέλους των δεύτερων, Bruce Russell, της περίφημης Xpressway και αφού βγήκαν από εκεί βάλανε το δικό τους μουσικό στίγμα και δημιούργησαν τους Deathbeam.
Ο μεγαλειώδεις ήχος της πειραματικής νεοζηλανδέζικης σκηνής που τόσο λατρέψαμε είναι εδώ.

Δισκογραφία :
...For Killers (2006)
Bleak Places (2011)
An Absence (2012)
------ (2012)
White Light To Punish (2012)
Apocalypse Deathbeam (2013)
Tracking Down Black Dog (2013)

...For Killers


Bleak Places


Tracking Down Black Dog


facebook
bandcamp

Frayden

Ανακάλυψα μια νεοζηλανδέζικη εταιρία την fight, cave or hole records με πανάγνωστες μπάντες τη μια πιο πειραγμένη από την άλλη, στην πραγματικότητα τα διαφορετικά project 2-3 τύπων από μια μικρή πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Whanganui.
Lo-fi παραγωγές, θόρυβος, πειραματισμός, πειραγμένα ηλεκτρονικά, οργισμένα φωνητικά, χαρακτηρίζουν όλες τις κυκλοφορίες της εταιρίας.
Μια από αυτές τις μπάντες είναι και οι Frayden, δημιούργημα των Guy Scoullar (κιθάρα, φωνητικά), Kyle Sattler (μπάσο, φωνητικά), Hayden Fritchley (ντραμς)...οι τύποι που λέγαμε.
H μπάντα σχηματίστηκε το 1994 σαν κουαρτέτο αρχικά με τον Tim Barker στα φωνητικά και κατέληξε σαν ντουέτο μόνο με τους G. Scoullar και H. Fritchley.
Από το 1995 μέχρι το 2009 κυκλοφόρησαν δέκα άλμπουμ, e.p.'s και ζωντανές ηχογραφήσεις φασαριόζικης ποπ, punk, grange, noise, experimental και ότι βάζει ο νους σας, μουσικής.
Προσωπικά μου θύμισαν τις μπάντες της Sub Pop την εποχή που μεσουρανούσε το grunge αλλά και την βαριεστημένη τραγουδοποιία  των Pavement, η δε χαρακτηριστική lo-fi παραγωγή μου έφερε στο νου τους αγαπημένους μου Eric'sTrip.

Δισκογραφία :
Pit (1995)
Daydream (1995)
Fight, Cave or Hole (1996) 
Ditchqueen (2000) 
The Infamous and Back From The Grave (2001) 
You Are Nothing (2002) 
For Killers (2006) 
D/C (2007) 
Ghost Crash (2009)
Shadowy A.I. (2011)

Crowded (See My Back)

Drift


Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Bill Sabab - Summer Daze '12

Αυτές οι μπάντες που έρχονται από το πουθενά χωρίς καμιά πληροφορία με τρελαίνουν καμιά φορά.
Για τούς Bill Sabab το μόνο που αναφέρεται στη σελίδα τους στο bandcamp είναι ο τόπος καταγωγής, η Μόσχα, και ότι έχουν κυκλοφορήσει δυο e.p.
Προσωπικά πιστεύω πως πρόκειται για solo project, κάτι που συνηθίζεται στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.
Το e.p. περιλαμβάνει έξι  μικρής διάρκειας instrumental συνθέσεις ονειρικής shoegaze/post rock/experimental μουσικής.
.....τελικά οι πληροφορίες είναι περιττές.



bandcamp

Miserable - Halloween Dream E.P. '14

Το solo project της χαρισματικής Kristina Esfandiari απο το San Francisco, τραγουδίστριας της shoegaze μπάντας Whirr.
To Ηalloween Dream είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Kristina κάτω από το όνομα Miserable για λογαριασμό της Νεοϋορκέζικης δισκογραφικής εταιρίας Native Sound.
Έχει κυκλοφορήσει ακόμη ένα split 7ιντσο το 2013 με τους Grey Zine στην Βοστωνέζικη Run For Covers Records.
Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε σε κασέτα δύο πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια κάτω από το όνομα King Woman με την βοήθεια του Mark Manning και της μπάντας του τους Tied To The Branches (στους οποίους έκανα αφιέρωμα στην τελευταία μου ανάρτηση) και του Jess Labrador, δημιουργού του πολύ καλού project που ακούει στο όνομα Chasms.
Αυτό που με εντυπωσίασε στους Miserable εκτός από την συνθετική ικανότητα της Kristina είναι η πολύ αξιόλογη και εντυπωσιακή φωνή της κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά πόσο άδικος είναι ο κόσμος της μουσικής όταν καλλιτέχνες με τόσο ταλέντο παραμένουν άγνωστοι και άλλοι με τα μισά προσόντα γνωρίζουν την καλλιτεχνική αναγνώριση και την καταξίωση του κοινού!!
Αν υπάρχει θεός του rock 'n' roll ας ρίξει στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου αυτό το δισκάκι και είθε να γνωρίσει η Kristina την αναγνώριση που της αξίζει.


1. Bell Jar
2. Orchid
3. Spinning
4. Halloween Dream












Halloween Dream


Orchid


Spinning


facebook
bandcamp
tumblr