vangelis motsikas 1.3.1976 - 17.12.2007

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

The Spanks

Ήταν κάποτε μια μπάντα από το Βέλγιο, η μοναδική ίσως που κατάφερε να γίνει λιγάκι γνωστή στη χώρα μας, που μας είχε ξεσηκώσει κάπου εκεί στα τέλη τις δεκαετίας του '80 με τις γκαραζιές, τα κιθαριστικά σολαρίσματα και τις όμορφες μπαλάντες της.
Χάρη στην μοναδική Wipe Out! Records έπεσαν στα χέρια των λίγων τυχερών και ένας δυο δίσκοι τους, τους οποίους λιώσαμε στα πικ απ.
Δεν υπήρχε θυμάμαι κασέτα εκείνη την εποχή που να μην έχει μέσα ένα τραγούδι από Spanks, ιδιαίτερα το αγαπημένο μου 1000000 miles μέσα από το άλμπουμ Lucky You του 1990, ένα από τα κομμάτια που λατρεύω να παίζω στην ακουστική.
Δίπλα στα μεγαθήρια της αυστραλέζικης και αμερικάνικης σκηνής της εποχής, Celibate Rifles, New Christs, Dubrovniks, Screaming Tribesmen, Sunnyboys, Died Pretty, Green On Red, Dream Syndicate, Naked Prey, Thin White Rope, πάντα υπήρχε μια θέση για τους Spanks κι ας μη γνώρισαν ποτέ την επιτυχία των άλλων συγκροτημάτων.
Προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος που έχω δίσκους τους στη δισκοθήκη μου.

Μέλη : Rik Tielemans (φωνητικά)
            Jan Van Den Bergh (κιθάρα, φωνητικά)
            Peter Annaert (μπάσο)
            Bart Teugels (τύμπανα)
            Steven Janssens (κιθάρα)

Δισκογραφία :
Reel Your Body / Come On Baby Dance With Me (12'' 1983)
The Spanks (12'' E.P. 1987)
Dogfood (12" MiniAlbum 1988)
Scream The Blues (12'' E.P. 1988)
Stacked! (Compilation 1989)
In Your Face (L.P. 1990)
Lucky You (L.P. 1990)
House Of Love/Snake-Eyed Blonde (Single 1991)

1000000 Miles


Lowdown


Look At Me

                     

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Voidfolk – Dwell '12

Οι Voidfolk είναι μια μπάντα που μας έρχεται από το Τορόντο του Καναδά.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση από το πρώτο άκουσμα είναι η φωνή της τραγουδίστριας Pamela Korgemagi!!
Έχει ένα μοναδικό ηχόχρωμα που μόνο σε αντρικές φωνές έχω ακούσει (έχω κάποιον στο μυαλό μου αλλά μου διαφεύγει το όνομά του αυτή τη στιγμή)
Η μουσική της μπάντας δανείζεται στοιχεία τόσο από το stoner (revolution man) όσο και από το art rock (something soon) με τα φωνητικά να ανεβάζουν κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα.
Δεν θα γράψω τίποτε άλλο γιαυτή τη μπάντα, θα αφήσω τη μουσική να τα πει όλα, έτσι κι αλλιώς τη μουσική την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας διαφορετικά.......  

Μελη : Jonathan Bauerle (τύμπανα)
            Kyle Johnston (μπάσο)
            James Kearns (κιθάρα)
            Pamela Korgemagi (όργανο, πιάνο, φωνητικά)

Dwell
1. In a Bad Way
2. Sometime Soon
3. Widow Night
4. Through the Sick Hot Valley
5. Revolution Man
6. Sister of Mine










Sometime Soon


Sister Of Mine


bandcamp
facebook

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

The Cruel Sea - Down Below


Πρώτη ανάρτηση για το φετινό καλοκαίρι, ένα τραγούδι που μου κόλλησε αυτές τις μέρες μέσα από το ομότιτλο άλμπουμ των Cruel Sea, και μια από τις καλύτερες ερμηνείες που έχω ακούσει ποτέ από τον μεγάλο Tex Perkins (Beasts Of Burbon).