vangelis motsikas 1.3.1976 - 17.12.2007

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

The Tinder Box

Οι Tinder Box είναι μια τριμελής μπάντα από την νότια Ντακότα.
Με επιρροές από της νότιο-ανατολικές μουσικές ρίζες της περιοχής τους προσφέρουν ένα μοναδικό μίγμα από Folk, Blues, και Bluegrass.
Με την κυκλοφορία του ντεμπούτου e.p. τους These Winds τον Φεβρουάριο του 2011 αποδεικνύουν ότι αν και τριμελή μπάντα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τη δύναμη και την ενέργεια μιας κανονικής μπάντας.
Οι φωνητικές αρμονίες ο συνδιασμός της ακουστικής κιθάρας με το μπάντζο και η προσθήκη της τρομπέτας βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ήδη ένα όνομα γιαυτή τη νέα μπάντα με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν τα τραγούδια τους στο air-play των κολεγιακών indie ραδιοσταθμών της Αμερικης αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Μ.Βρετανιας της Νότιας Αφρικής και τη Βραζιλίας.
Με την κυκλοφορία του δεύτερου e.p. τους Who's To Till This Land? τον Οκτώβριο του 2012 συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε ολη τη Νότια Ντακότα στη Μινεσότα, Ουισκόνσιν, Ιλινόις, Αϊόβα, Μισούρι, Κάνσας, Νεμπράσκα, Ουαϊόμινγκ, και Κολοράντο.
Μετά την επιτυχία του Who's To Till This Land? δημιούργησαν ενα σπιτικό στούντιο (Pony Creek Studios) και απο εκεί θα συνεχίσουν τις μουσικές τους αναζητήσεις.
Θα'θελα πολύ να δω μια ολοκληρωμένη δουλειά απο αυτή την ενδιαφέρουσα μπάντα.
Ισως φταίει η μεγάλη μου αδυναμία στον ηχο του μπάντζου, ίσως η ταξιδιάρικη μελαγχολία που βγάζει η τρομπέτα (το μόνο πνευστό που μπορώ να ανεχτώ), ίσως πάλι να φταίει και ο ennio morricone που μας έμαθε αυτούς τους ήχους μέσα απο τα spaghetti western που βλέπαμε παιδιά....

Μελη : Chad Konrad (φωνητικά, κιθάρα, πιάνο)
            Jon Walner (φωνητικά, τρομπέτα)
            Dominic Osterloh (μπάντζο, κιθάρα)

Το Τhe Road


The Pastures


Kill Creek


facebook
bandcamp
reverbnation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου