vangelis motsikas 1.3.1976 - 17.12.2007

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Richard Skelton

Richard Skelton, ένας μουσικοσυνθέτης από τη Μ. Βρετανία με μια θλιβερή ιστορία, ένας άνθρωπος απαράμιλλης εσωτερικής δύναμης, ζωντανό παράδειγμα του πώς μετατρέπεις τη θλίψη και τον πόνο της απώλειας σε δημιουργία.
Μετά το θάνατο της συζύγου του Louise το 2004, άρχισε να κάνει μουσική ως ένα τρόπο να συμβιβαστεί με την τραγωδία, μια προσπάθεια μέσω της μουσικής να θυμάται και όχι να ξεχνάει, όσο επώδυνο κι αν είναι αυτό.
Κυκλοφορεί τις δουλειές του στη δική του εταιρία την Sustain-Release, και επιμελείται ο ίδιος τα πάντα, από τη μουσική μέχρι τη συσκευασία των άλμπουμ, τα εξώφυλλα, τις φωτογραφίες, τα κειμενάκια και τα ποιήματα που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία.
Εκτός από το όνομα του κυκλοφορεί πολλά από τα έργα του και κάτω από άλλα ψευδώνυμα όπως A Broken Consort , Carousell και Riftmusic, όλα σε προσεγμένες χειροποίητες συσκευασίες που περιλαμβάνουν ακόμα και αντικείμενα όπως κλαδιά, καρπούς η σπόρους δέντρων.
Η μουσική του Richard είναι ένα ονειρικό ταξίδι εκεί που πολλοί λίγοι τολμούν να ταξιδέψουν, στις παρυφές της θλίψης και της απόγνωσης, εκεί που τα πάντα έχουν συμβεί, εκεί που δεν υπάρχει ελπίδα γυρισμού.
Ambient με έγχορδα, αυτός είναι ο όρος που μου έρχεται στο μυαλό.
Μεγάλες ως επί το πλείστον συνθέσεις η οποίες ξετυλίγονται αργά και βασανιστικά γύρο από τον ιστό που πλέκουν τα έγχορδα περιμένοντας να έρθει η κορύφωση που (σχεδόν) ποτέ δεν έρχεται.
Οι αλλαγές στο μουσικό μοτίβο είναι ανεπαίσθητες και στα αυτιά κάποιου αμύητου οι συνθέσεις θα αφήσουν μια αίσθηση μονοτονίας στην καλύτερη περίπτωση και δυσφορίας στη χειρότερη.
Δεν είναι εύκολη η μουσική του Richard Skelton, δεν είναι μουσική για διασκέδαση, αν την ακούσεις συναισθηματικά φορτισμένος μπορεί να σε ρίξει ακόμα περισσότερο.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν θα σ'αφήσει αδιάφορο, η θα την λατρέψεις (όπως ο γράφων) η θα την προσπεράσεις για χάρη πιο εύκολων ακουσμάτων, λιγότερο ψυχοφθόρων...

Noon Hill Wood


Of The Sea


Δισκογραφια
official site
facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου