vangelis motsikas 1.3.1976 - 17.12.2007

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Garrett R. Cooper


Οι Αυστραλοί έχουν ένα ιδιαίτερο μουσικό ένστικτο ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής που παίζουν, ειδικά όμως στο ροκ έχουν αφήσει ιστορία με τα μεγαθήρια του παρελθόντος που όσοι ασχολήθηκαν με τον περίφημο αυστραλέζικο ήχο γνωρίζουν πολύ καλά.
Ο Garrett R. Cooper συνεχίζει την παράδοση των αξιόλογων Αυστραλιανών μουσικών με τον δικό του ιδιαίτερο, μοναχικό τρόπο, ένας καλλιτέχνης χαμηλών τόνων και υψηλής ποιότητας, μακριά από τα πλοκάμια της μουσικής βιομηχανίας (μέχρι και τη μουσική του την προσφέρει δωρεάν στη σελίδα του στο bandcamp).
Τον γνώρισα με την μπάντα του τους Bronze Chariot και το υπέροχο άλμπουμ Nigredo μέσα από το οποίο ξεχώρισα δυο κομμάτια που με είχαν συναρπάσει, τα Brushfire & Horseshoe Bend.
Πριν λίγες μέρες άκουσα τις προσωπικές δουλειές και με έκπληξη ανακάλυψα ότι είχαν αυτό ακριβώς που ήθελα να ακούσω, αργόσυρτες συνθέσεις, σκοτεινά κιθαριστικά riffs, επιβλητικά φωνητικά, παθιασμένες ερμηνείες.
Μέσα στις 9!!! κυκλοφορίες του θα βρείτε πολλά ακούσματα, από παλιές slow core μπάντες όπως οι Codeine, True Widow, Lowercase, The New Year μέχρι post rock και άγρια ακουστικά blues, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει όταν αγγίζει τις παρυφές της Dark/Gothic Country σκηνής, εκεί που η αμερικανική έρημος συναντά τις αχανείς αυστραλιανές ερημιές και ο αμερικανικός Νότος τα μεταλλαγμένα, σκοτεινά μπλουζ των μεγαλουπόλεων.......big music!!

The Common King Slayer 

"The Common King Slayer" by Garrett R. Cooper from BlackCrowKing on Vimeo.
All Them Clouds 

"All Them Clouds" by Garrett R. Cooper from BlackCrowKing on Vimeo.
Urchin Tale


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου